Polisen hittade stora mängder narkotika i bostad

Civilklädda poliser valde att kontrollera en 30-årig man i Kisa. I mannens hem hittade polisen stora mängder narkotika.

I 30-åringens bostad i Kisa hittade polisen stora mängder narkotika och 35 500 kronor i kontanter. (Bilderna är hämtade ur förundersökningen.)

I 30-åringens bostad i Kisa hittade polisen stora mängder narkotika och 35 500 kronor i kontanter. (Bilderna är hämtade ur förundersökningen.)

Foto: Polisen

Kisa2022-11-15 19:00

Det var på kvällen den 10 oktober i år som flera civilklädda poliser befann sig i Kisa. Poliserna lade märke till en 30-årig man som tillfälligt lämnat sin bostad. 

När poliserna samtalade med mannen noterade de att han verkade nervös. Han flackade med blicken och händerna darrade. Poliserna misstänkte att mannen brukat narkotika och när han visiterades hittades två påsar med misstänkt narkotika. 

Vid en efterföljande husrannsakan i mannens bostad hittade polisen tämligen stora mängder narkotika – bland annat drygt 450 gram 3-CMC, en drog som ofta kallas för kristall. Polisen hittade även drygt 900 gram hasch i ett utrymme i anslutning till bostaden. Dessutom fann polisen närmare sex gram kokain, drygt 50 narkotikaklassade tabletter samt 35 500 kronor i kontanter. 

30-åringen greps samma dag och häktade senare. Han har nu åtalats för grovt narkotikabrott. Åklagaren anser sig kunna bevisa att mannen innehade narkotikan i syfte att sälja den. 30-åringen hävdar dock i förhör att han skulle bruka all narkotika själv. 

– Jag har inget att säga mer än att det är för eget bruk, säger 30-åringen i förhör. 

Polisen har tömt 30-åringens mobiltelefon på innehåll och då funnit att han haft kommunikation med andra personer om olika typer av narkotika och om att köpa narkotika. 

30-åringen åtalas även för att ha gjort sig skyldig till narkotikabrott i Linköping och Kisa den 20 maj i år. Då ska han bland annat ha innehaft cirka 300 gram cannabis och närmare 40 gram amfetamin. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!