Politiker fick viktiga frågor om LSS

I tisdags hade målgrupperna inom LSS en temadag om valet nu på söndag. Frågor till politikerna och provröstning stod bland annat på programmet.

Politikerna som svarade på frågor

Politikerna som svarade på frågor

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-09-05 19:19

Sju av de nio partierna som sitter i kommunfullmäktige fanns i tisdags på plats när FUB, Kinda kommun och Studieförbundet Vuxenskolan bjöd in till en temadag om valet för målgrupperna inom LSS.

– Vi kör samma koncept i andra kommuner i länet och vi riktar oss till de med någon form av funktionsnedsättning och övriga som arbetar eller har kontakt och intresse för de här målgrupperna. Vi började redan i våras med en studiecirkel om valet med åtta deltagare, säger Christina Beltramo som tillsammans med Mattias Beltramo höll i temadagen.

De åtta politikerna som svarade på frågor var Marko Maripuu (L), Björn Hoflund (M), Minka Eriksson (KD), Tina Malu (LPo), Ulf Johansson (S), Anders Ljung (C), Anders Lindh (V) och Barbro Svensk (V). Frånvarande partier var Miljöpartiet och Sverigedemokraterna.

Frågor som dök upp var om färdtjänsten om det ska bli en simhall i Kisa eller Horn, om man får bada i Pinnarp och att det ska finnas flera praktikplatser.

Ulf Johansson svara att förändringar inom färdtjänsten måste tas med vid nästa upphandling,. Björn Hoflund menade att det finns annat att lägga pengarna på än en simhall, medan Marko Maripuu ville utreda frågan.

Anders Lindh ville ha flera träffar framöver med målgrupperna inom LSS för att få synpunkter. Anders Ljung sa att alla har lika värda och att alla ska få den hjälp de har rätt till.

Besökarna fick även prova på att rösta.

Det fanns möjlighet att prova på att rösta under övervakning av Agneta Pettersson och  Mattias Beltramo
Det fanns möjlighet att prova på att rösta under övervakning av Agneta Pettersson och Mattias Beltramo
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om