PRO tror på cafélösning i höst

Ordförande i PRO Kisa, Anders Lind har stora förhoppningar om att Kindagårds café i Kisa kommer att öppnas på nytt i höst. I veckan hade föreningen höst- och studieupptakt.

PRO-ordförande Anders Lindh och Gun Svensson från ABF

PRO-ordförande Anders Lindh och Gun Svensson från ABF

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-08-23 17:54

Drygt 100 av PRO Kisas 450 medlemmar bänkade sig i onsdags eftermiddag i församlingsgården i kisa när föreningen hade höstupptakt. Först ut var information av föreningens representant, Egon Pettersson från Kommunala Pensionärs- och Handikapprådet.

– Sjukresorna är ett ledsamt kapitel. Vi kommer att träffa ansvariga från Region Östergötland för att reda ut begreppen, sa Egon Pettersson.

Därefter tog PRO-föreningens ordförande Anders Lindh till orda:

– Det som våra politiker lovade på valdebatten för några veckor är nedskrivet och det kommer vi att följa upp. En het fråga är var vårdcentralen ska ligga i Kisa. Det finns ett tjänstemannaförslag på att den ska ligga på gamla mejeritomten utmed Storgatan. Vi inom PRO Samorganisation är helt överens att placeringen ska var på resecentrums område. Dit är det lätt för alla att komma.

PRO Kisa kommer även att följa upp turerna kring Kindagårds matsal och nedläggning av Café.

– Matsalen fungerar otroligt bra igen men det är märkligt att det ska till sådana massiva protester från oss och andra innan det händer något, sa Anders Lindh och fortsatte:

– När det gäller caféet så jobbar vi på och jag tror på en lösning som innebär at caféet öppnas under hösten igen.

I övrigt informerades om kommande studier. Gun Svensson informerade om ABF:s utbud. Underhöll gjorde kören "Villtoner" och "Dans på lätta fötter".

Dans på lätta fötter underhöll
Dans på lätta fötter underhöll
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!