PRO visar upp målningar och hantverk

Under fredagsförmiddagen var det vernissage för en ny utställning på Kisa bibliotek. Bakom den står PRO i Kisa som har skapat målningar och hantverk.

Bibbi Fardelius, Anette Nystrand och Lotta Nilsson från PRO i Kisa är alla glada över utställningen.

Bibbi Fardelius, Anette Nystrand och Lotta Nilsson från PRO i Kisa är alla glada över utställningen.

Foto: Max Elofsson

Kisa2020-02-07 14:47

Bibbi Fardelius är studieorganisatör inom PRO. Hon har varit medlem sedan sex år tillbaka och som studieorganisatör har hon sett till att ett 20-tal studiecirklar inom föreningen har skapat egna verk som nu ställs ut.

– Det känns jättebra och roligt, och alla är verkligen duktiga. Jag hoppas även att besökarna ska kunna uppskatta det som vi har gjort, säger hon.

På biblioteket i Kisa hade många besökare och medlemmar samlats när det var dags för vernissage under fredagen. I bibliotekets utställningssal inledde PRO:s kör Villtoner att sjunga några utvalda låtar samtidigt som besökarna kunna se på utställningen.

Den går under namnet PRO kan, PRO vill. Bibbi Fardelius beskriver den som en blandning av olja- och akvarellmålningar, knyppling, stickning, snickeri, vävning och tovning.

Hon själv har också skapat några av verken och hon skapar främst målningar med olja- eller akvarellfärg.

– Det är många olika sätt som vi har arbetat fram den här utställningen och på så sätt vill vi visa upp vad vi kan, säger Bibbi Fardelius.

Allan Svensson har varit kassör inom PRO i Kisa under många år, men den rollen har han inte längre. Vid vernissagen var på plats som besökare och han var imponerad över framför allt snickeriet.

– Det är väldigt fint hantverk och hela utställningen har de fått till bra, säger Allan Svensson.

Utställningen kommer att visas på biblioteket under hela februari.

Det var många besökare och medlemmar på plats vid fredagens vernissage.
Det var många besökare och medlemmar på plats vid fredagens vernissage.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!