Protest mot cafénedläggning

Kinda-profilen Matte Liegnell månar om en mötesplats som han anser har stor social tyngd. I går var han på Stora torget i Kisa med en nymålad protesttavla mot nedläggningen av Kindagårds café i Kisa.

Erik Björklund och Matte Liegnell kräver att Kindagårs café öppnar igen

Erik Björklund och Matte Liegnell kräver att Kindagårs café öppnar igen

Foto: Lars-Göran Bexell

Kisa2018-08-24 18:17

– Jag och många med mig har försökt att behålla cafét. Dels är det en träffpunkt med en stor social tyngd och en ypperlig plats och med platser för deltagarna inom LSS-verksamheten. Caféet lades ner och vi har försökt att få prata med ansvariga politiker och tjänstemän men ingen har velat prata med oss, menar Matte Liegnell.

Under våren beslutade vård- och omsorgsnämnden att lägga ner Kindagårds Café i Kisa, då man tidigare sagt upp hyresavtalet med stiftelsen Kindahus. Årshyra var 200 000 kronor.

Erik Björklund är representant för de gode män som har sina ungdomar placerade inom LSS-verksamheten, bland annat på Café Bergdala.

– Det är befängt att lägga ner caféet då vi har ungdomar inom LSS som kan och vill jobba på Kindagård. Jag kommer att fortsätta jobba för att caféet öppnas igen. Det är en väldigt viktig samlingspunkt, både för besökare och de som kan jobba där, säger Björklund.

Roger Rydström (S) som är ordförande i vård- och omsorgsnämnden, bemöter kritiken.

– Mattes konstnärliga begåvning har jag inget emot. När det gäller caféet så gjordes en utredning under våren som visade att det inte fanns något behov av det. Nämnden kommer inte att öppna caféet igen, nej det är istället en fråga för stiftelsen Kindahus.

lars-goran.bexell@vtkp.se

Matte Liegnells målande protest
Matte Liegnells målande protest
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om