Rotaryklubben höll sin egen nobelfest

Under tisdagens pampiga nobelbankett, anordnade Rotaryklubben i Kisa en egen nobelfest i samband med sitt veckomöte.

Thomas C Ericsson hade klätt upp sig i frack och höll ett uppskattat framförande om nobelpristagrae i litteratur.

Thomas C Ericsson hade klätt upp sig i frack och höll ett uppskattat framförande om nobelpristagrae i litteratur.

Foto: Privat

Kisa2019-12-11 19:00

Under tisdagen var det dags för den årliga nobelbanketten i Blå hallen i Stockholm. Tisdagskvällarna är den dagen i veckan då Rotaryklubben i Kisa ses i sin klubblokal på hembygdsgården i Kisa. Då anordnade de en egen nobelfest.

De hade speciellt fokus på litteraturpriset och därför var Thomas C Ericsson, bibliotekschef i Kinda, inbjuden som talare.

– Jag tycker att det var roligt och ett trevligt initiativ, säger Thomas C Ericsson.

Under sin föreläsning berättade han om hur Svenska Akademin fick uppdraget att dela ut priset från första början, och även om litteraturpristagare genom åren, men även om vilka ansedda författare som aldrig har tilldelats priset.

Inne i hembygdsgården hade det dukats upp ett långbord med glas och tallrikar helt enligt den riktiga nobelbanketten. Alla hade klätt upp sig väl för evenemanget. Totalt var de 32 medlemmar ur Rotaryklubben som medverkade vid middagen. 

Det här är inget årligt återkommande evenemang som Rotaryklubben uppmärksammar på det här sättet, utan anledningen till att de valde att arrangera en egen nobelfest berodde på att nobeldagen inföll just på en tisdag.

– Vi har alltid våra veckoträffar på tisdagar, och just för att nobeldagen i år låg på en tisdag tyckte vi att det vore roligt att anordna en egen fest. Jag tycker att det blev väldigt lyckat och alla verkade uppskatta att Thomas C Ericsson bidrog med fakta om litteraturpristagarna, säger Rotarymedlemmen Pär Kronström.

Hedersmedlemmen Gerda Antti hade skrivit en egen snapsvisa som hon framförde under middagen.
Hedersmedlemmen Gerda Antti hade skrivit en egen snapsvisa som hon framförde under middagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!