Rullatorer byttes mot skinnsäten och jänkare

Glädjen och stämningen var märkbar då det var folkparkskväll vid Bergdala äldreboende.

Tre bilar erbjöd de äldre en åkupplevelse runt om i Kisa

Tre bilar erbjöd de äldre en åkupplevelse runt om i Kisa

Foto: Morgan Karlsson

Kisa2018-06-03 14:03

Det hade rests partytält, dukats med färgglada servetter, ordnats med livemusik samt fixats fram tre jänkarbilar med mullrande V8-motorer inför denna folkparkskväll som arrangerades för de äldre vid Bergdala.

– Det är tredje året som detta arrangeras och vi har haft bra väder varje gång. Jag kontaktade ännu en gång vänner inom "Disorder i Kisa" som är en motorklubb med tonvikt på amerikanska bilar och motorcyklar, och de ställde gladeligen upp på detta. Så nu har vi tre bilar som både kan beskådas och erbjuda en rundtur på Kisa, berättar Pernilla Arvidsson, som fixat och trixat för att lyckas med denna kväll.

Och lyckat var precis vad det blev. De äldre som kom ut och tog plats vid vändzonen framför entrén till äldreboendet var märkbart på gott humör. Den färgglada dukningen, doften från grillen där Lions club i Kisa ställde upp och grillade korv och livemusiken som framfördes av Putte Skog gjorde nog sitt till. Den klädsel som flera av de som var med och arrangerade kvällen bar väckte många gamla minnen till liv hos de äldre.

– Ser du Pernillas kjol? Precis en likadan, med de där fina svarta prickarna på den röda botten, hade jag i min ungdom, berättar Lilly Karlsson och får ett leende på sina läppar.

Medan damerna satt och pratade kläder och sina minnen, satt herrarna lite närmare bilarna och diskuterade bilar och teknik. Under kvällen ställde verkligen personalen och förarna till bilarna upp för att hjälpa de som ville åka. Både rullatorer och rullstolar byttes ut mot de häftiga bilarna.

Anette Vångenbrant, Anja Kontunen, Tommy Johansson, Pernilla Arvidsson samt Cecilia Johansson var några av alla som gjorde kvällen möjlig.
Anette Vångenbrant, Anja Kontunen, Tommy Johansson, Pernilla Arvidsson samt Cecilia Johansson var några av alla som gjorde kvällen möjlig.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om