Skyltsöndag med nya grepp

Kvarteret Vråken blir ny skådeplats för den traditionella skyltsöndagen i Kisa.

Leif Johansson, Lukas Lindberg och Rainer Strobach bjuder in till adventsstämning . Bland annat i kvarteret Vråken.

Leif Johansson, Lukas Lindberg och Rainer Strobach bjuder in till adventsstämning . Bland annat i kvarteret Vråken.

Foto: Torbjörn Lindqvist

KISA2018-11-30 14:00

– Vi kände att Stora torget inte funkar längre. Nu testar vi det här i stället, säger Rainer Strobach i Kisa Lions Club som arrangerar festligheterna tillsammans med Kisa handel & service.

Förhoppningen är att Vråkens låga läge ska ge skydd från starka vindar som tidigare ställt till det på Stora torget.

Köpmännen Leif Johansson och Lukas Lindberg är med på noterna.

– Det blir mysigare och mer gemensamt här.

Besökare till Vråken-området kan räkna med att möta bland annat knallar, korvförsäljare och fiskdamm för barnen. Kisa scoutkår ska visa delar av sin verksamhet och Svenska Mount Elgonföreningen erbjuder ridturer på åsna. Även om tyngdpunkten ligger på Vråken blir det även festligheter och adventsstämning vid Stora torget som dagen till ära är avstängt för biltrafik.

Allt för att ge plats för Ydre MK som visar rallybilar och för räddningstjänsten som ställer upp två brandbilar. Det blir även tillfälle för hugade att testa hur man släcker en brand.

I biblioteket håller Kisa fotoklubb sin traditionella adventsutställning och butiker runt om i samhället är öppna under eftermiddagen. Det blir även musik vid Grahns bilar och vid Vråken. Julskyltningen avfyrar även startskottet för den 18:e upplagan av Kisaruschen, ett lotteri med en check på 30 000 kronor som högsta vinst. Rainer Strobach, Lukas Lindberg och Leif Johansson ser skyltsöndagen som en rolig och trivsam händelse för hela familjen i samband med första advent.

Framåt kvällen väntar godisregn och tysta fyrverkerier vid Stora torget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om