Sofidel vidtar åtgärder efter viruset

Pappersbruket Sofidel Sweden har stoppat alla sina tjänsteresor både utomlands och inom Sverige. Detta är en följd av coronaviruset.

Sofidel Sweden i Kisa gör vad de kan för att minska spridningen.

Sofidel Sweden i Kisa gör vad de kan för att minska spridningen.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-03-12 16:00

Italienskägda Sofidel Sweden i Kisa får regelbundet besök av bland annat personer från Italien. Då gäller det främst personer som jobbar med support, men sedan en och en halv vecka tillbaka har de valt att inga tjänsteresor ska genomföras. Allt för att minska spridningen av coronaviruset. 

– Det är ett ganska omfattande program som vi har valt att ingå. Vi känner att vi vill verkligen ha gjort allt vi kan för att inte bidra till att viruset sprids, säger Sofidels vd Roger Svensk.

I dag följer papperbruket alla rekommendationer från Smittskyddsinstitutet och Roger Svensk känner att dessa åtgärder är nödvändiga. I dagsläget finns det inga kända fall av coronavirusdrabbade personer i Kinda, men de tar det säkra före det osäkra.

Utöver att samtliga tjänsteresor stoppas, har företaget också valt att arbetsbefria en anställd kvinna från hennes tjänst. Detta för att hon är gravid.

– Det är en känslig grupp och vi gör den här åtgärden för att säkerställa att hon inte utsätts på arbetsplatsen, säger Roger Svensk.

Dagligen får Sofidel besök av lastbilschaufförer som hämtar pappersprodukter som de producerar. Chaufförerna har inte stoppats från att göra jobbet, men numera har de fått särskilda restriktioner över hur och vart de får röra sig på företagets område.

– Just för att vi är italienskägda så kan vi behöva göra mer åtgärder än vad Smittskyddsinstitutet rekommenderar. Jag tror att alla har överseende med det just nu, säger Roger Svensk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!