Sökpådrag efter försvunnen man fortsätter

Polisen letar efter en försvunnen äldre man som försvann från sitt hem utanför Kisa under måndagseftermiddagen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Kisa2020-10-06 03:29

Letandet inleddes strax efter klockan 19.00 efter att anhöriga till mannen hört av sig till polisen.

– Någon gång under eftermiddagen har han lämnat hemmet som ligger några kilometer öster om Kisa, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisen.

Sju polispatruller deltog under natten i sökandet efter mannen, som är 88 år gammal, och insatsen kommer att fortsätta med oförminskad styrka under tisdagen.

Polisen har sökt i området kring sjön Åsunden med båt och har även använt hundar och drönare med värmekamera.

– Det blir mycket sökande utmed vägar och stigar. Vi tror inte att han har tagit sig så långt, han har lite svårt att gå enligt anhöriga. Och vi har bedömt att han inte har använt bil eller cykel. Men området är stort och det är besvärlig terräng.

Vid 08.30-tiden på tisdagsmorgonen är läget oförändrat och mannen har fortfarande inte hittats. Under måndagen hoppades polisen att kunna använda helikopter under tisdagen, men något helikoptersök är dock inte aktuellt, enligt polisens presstalesperson Tomas Agnevik. 

– Det verkar inte fungera med helikopter idag på grund av väderleken, men vi kommer fortsätta använda drönare med och utan värmekamera, säger han. 

Sökinsatsen kommer vidgas till skogsmark, men främst fokusera på vägar och stigar. 

– Vi jobbar med olika sannolikhetsbedömningar, de flesta människor går ju helst på vägar eller stigar och följer såna leder, säger Agnevik.

– Sökandet fortsätter, nu under morgonen är det flera patruller som kommer att delta i sökandet. Och vi är väldigt måna om att få in tips och iakttagelser om det är någon som har sett mannen i närheten, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Om man har uppgifter eller kännedom om mannen kan man höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!