Sparbanken laddar för nya löploppet

Kinda-Ydre Sparbank ligger just nu i startgroparna för något helt nytt, nämligen ett motionslopp, Bankvarvet. Om en månad går startskottet i Kullaparken i Kisa för en slinga på fem kilometer där man kan springa eller promenera.

Johan Widerström och Leif Ihreskog tar täten

Johan Widerström och Leif Ihreskog tar täten

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2019-04-23 22:00

Fredagen den 24 maj startar Kinda-Ydre Sparbank en helt ny verksamhet. Då är det premiär för Bankvarvet.

– Det hela började egentligen i höstas med ett samarbete med skolorna i Kinda. Vi startade ett livsstilsprojekt där vi köpte in träningsband till eleverna så att man under några minuter in på lektionen får lite rörelseträning. Det har visat sig att ungdomar rör alldeles för lite på sig, säger Johan Widerström, vd på Kinda-Ydre Sparbank.

För att komma i bra form till Bankvarvet om en månad så har sparbanken med Leif Ihreskog i täten träning under en förmiddagstimme på tisdagar och en timme på torsdagskvällen, med start och mål vid banken i Kisa.

– Några väljer en löprunda och några tar en promenad i sin egen takt, säger Leif Ihreskog som tillsammans med Martina Isaxson sköter det praktiska inför Bankvarvet.

Kinda Sportsklubb är medarrangör.

– Det känns jätteroligt att få vara med och arrangera loppet, säger Stig Jonsson, eldsjäl i KSK.

Start och mål sker i Kullaparken i Kisa. Därifrån går sedan en femkilometer lång slinga och vid varje kilometer kommer det bjudas på underhållning från Kinda Mässingskvintett till gospel.

När alla har kommit i mål bjuder Fredrik "Frallan" Jonsson med band på underhållning.

– Vi hoppas på en stor familjefest, säger Leif Ihreskog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om