Skadegörelse, stöld och bedrägeri – stökig helg i Kinda

Förutom fredagens väpnade rån i Kisa har flera polisanmälningar upprättats efter den gångna helgen i Kinda. Bland annat har en kvinna, i 45-årsåldern, fått sin bil sönderslagen.

Kisa2021-09-20 13:00

Polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg berättar att skadegörelsen ska ha inträffat någon gång mellan 22.00 och midnatt under fredagskvällen. Händelsen inträffade i Kisa men har inte resulterat i någon förundersökning.

– Två fönsterrutor har krossats på målsägarens bil, dels vid förarplatsen men också vänster bak. Även baklyktan har krossats. Tyvärr finns det inga spår att gå vidare med i nuläget, förklarar Johansson Strömberg.

Ytterligare en skadegörelse har inträffat i Kisa under samma kväll – på Linnégatan. Där är det någon eller några som har krossat en fönsterruta till en portingång. Målsägaren är Stiftelsen Kindahus.

– Inte heller här har vi inlett en förundersökning, meddelar Johansson Strömberg.

Förutom att en stöld inträffade under lördagsnatten, där en mobiltelefon och ett körkort stals ur en bil, ska en man i 80-årsåldern även ha utsatts för ett bedrägeri. Här har polisen inlett en förundersökning.

– Mannen ska ha blivit vilseledd att lämna ut sina kortuppgifter för att investera i kryptovaluta. Till följd av detta har han blivit av med 3 000 kronor. Vi får se om det går att spåra transaktionen eller var samtalet kom ifrån, förklarar Johansson Strömberg och fortsätter:

– Rent allmänt ska man vara försiktig vid såna här samtal. Om man anar misstanke om bedrägeri är det en bra idé att själv be att få ringa upp det företag eller den myndighet som personen utger sig komma ifrån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!