Äggkastning i centrala Kisa: "Saknar spaningsuppslag"

Skadegörelse, ofredande och olovlig körning. Det är brottsrubriceringar och polisanmälningar som den gångna helgen i Kinda har resulterat i.

Kisa2021-08-27 15:00

Vid något tillfälle under natten mellan lördag och söndag har en bil, som stod parkerad på stationsområdet i Kisa, fått sin lack repad samt sina fönsterrutor och ljuslyktor krossade. Målsägaren är en man i 55-årsåldern.

– Det verkar som att vi har fått någon form av namngivelse men enligt förundersökningsledaren saknas kända vittnen eller annan stödbevisning som säger att det är de här personerna som utfört brottet. Därför har förundersökningen lagts ned, förklarar polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Under natten därpå, mellan söndag och måndag, har någon eller några kastat ägg mot en bostad i centrala Kisa. Fönsterrutor har träffats men inte drabbats av några bestående skador. Händelsen rubriceras därför som ofredande och målsägaren är en kvinna i 80-årsåldern.

– Om det är någon som tror sig veta något och tipset är så pass bra så att vi kan nå framgång i utredningen kan vi välja att väcka förundersökningen igen. I dagsläget finns det dock inga spaningsuppslag, förklarar Johansson Strömberg.

Efter helgen är det också en man i tonåren som är misstänkt för olovlig körning. I samband med en kontroll av en EPA-traktor i centrala Kisa har patrullen fattat misstanke om att bilen var trimmad. Här pågår en förundersökning.

– Om den går lika snabbt som en personbil krävs körkort. Det har inte den här personen haft, berättar Johansson Strömberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!