Stöldaktionen upptäcktes - "Blev med säkerhet störd"

Tack vare ett rådigt ingripande kunde en stöld på Allert Järn & Bygg i Kisa minimeras. Nu utreder polisen stöldförsöket - då bilen högst troligt är känd sedan tidigare.

I söndags eftermiddag ska ett stöldförsök ha inträffat vid Allert Järn och Bygg i Kisa.

I söndags eftermiddag ska ett stöldförsök ha inträffat vid Allert Järn och Bygg i Kisa.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kisa2020-10-07 13:00

– Jag har läst om den här bilen på en lokal Facebookgrupp och när jag av en företagarkollega blev informerad om vad som hade hänt hos oss kopplade jag ihop ett och ett. Som tur är kom de bara över tre lastpallar men det verkar som att de har satt det här i system och då kan någon annan råka mer illa ut, konstaterar företagaren Frida Allert.

Under söndagseftermiddagen sågs den misstänkta bilen svänga in på byggvaruhandeln vid Ödängsområdet i Kisa. En grannverksamhet fattade då misstanke om brott, fotade bilen och tecknade ned registreringsnumret.

– Gärningspersonen blev med all säkerhet störd av företagarkollegan. Det var ett väldigt rådigt ingripande och det är vi verkligen tacksamma för, berättar Allert och fortsätter:

– Det är en liten grej för oss men vi valde ändå att anmäla. Redan dagen efter såg jag faktiskt ett till inlägg på sociala medier där den här bilen var inblandad så med många bäckar små kanske polisen kan få fast dem.

Presstalesperson Thomas Agnevik berättar att polisen har uppgifter att gå vidare med i den fortsatta förundersökningen. Om bilen är känd sedan tidigare kan han dock inte bekräfta, men han menar att det inte finns någon anledning att betvivla anmälaren.

– Såna här saker händer främst på mindre orter skulle jag vilja säga, där man har en bättre social kontroll än i storstäderna. Antagligen är bilen känd i byn och för oss är det viktigt att alla händelser anmäls, avslutar Agnevik.

Polisen har inlett en förundersökning då de enligt presstalesperson Thomas Agnevik har uppgifter att gå vidare med.
Polisen har inlett en förundersökning då de enligt presstalesperson Thomas Agnevik har uppgifter att gå vidare med.
Karta: BOLIST Allert Järn & Bygg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!