"Största allsången i Östergötland"

Det var inte långt borta att publikrekordet rök i tisdags kväll när det vankades allsång med toppartister på Kisa bygdegård.

Joel Gustafsson fick allsångsföreningens stipendie

Joel Gustafsson fick allsångsföreningens stipendie

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-07-25 15:00

– Det kom strax över 1 300 personer och det var nära publikrekord. Det är nog så att så många fler kan vi inte ta in. Det är det särskilt största arrangemanget i Kisa och den största allsången i Östergötland, säger Anders Nilsson, ordförande i Allsångsföreningen till Bertil Nilssons minne.

Efter att husbandet med Kisasonen Kjell Gustavsson vid trummorna intagit scenen tillsammans med konferencier Inger Nilsson och allsångsledare Stellan Franzén så drog de igång kvällen första allsång, Tomas Ledins "Vi är på gång". Den följdes av "Gå upp och pröva dina vingar".

Kvällen första artist var 19-åriga Mathilda Lindström från Vimmerby som deltagit i SVT:s Lilla melodifestivalen tre gånger. Under förra året spelade hon med i teateruppsättningen av Sunes Jul med bland andra Pernilla Wahlgren och Morgan Alling. Matilda framförde låtarna "If aint got you" och "På gatan där jag bor".

Efter att Peps Perssons "Oh boy" sjungits så var det Kisabandet Tundra i vilket bröderna Alexander och Sebastian Monell, Robin Ekberg, David Lindqvist och Tjelvar Thyrstam ingår att äntra scenen.

­­­– Vårt mål var att bilda ett band med enkla låtar så att vi slapp och repa. Här kommer låtarna "Cowboy" och "Malmö", sa Alexander Monell.

Efter "Idas sommarvisa" med stor barnkör delades allsångsföreningens stipendie ut till Joel Gustafsson från Rimforsa.

– Du ska bara ha roligt för pengarna, sa Inger Nilsson till Joel som tackade med att sjunga "Ut mot ett hav" från musikalen "Kristina från Duvemåla".

Kvällens dragplåster, Jessica Andersson, presenterades och efter att hon har deltagit sju gånger i melodifestivalen så bjöd hon på tre av dessa låtar, "Give me your love" från 2003 "I did for love" från 2010 och årets låt "Party Voice".

Jessica bjöd sedan upp i allsång till bröderna Gärdestads "Jag vill ha en egen måne".

Och så var det då dags för kvällens hemliga gäst, vem var det. Någon ropade Björn Skifs, någon annan Benjamin Ingresso, en tredje Carola Häggqvist, nej ner för branten kommer Andreas Jonsson och han inledde med "Sing for me". Andreas fortsatte med sina stora hits "I little bit of love" och Glorious". Tillsammans med Jessica Andersson rev Andreas av Bruce Springsteens klassiska "Everybody´s got a hungry heart". Kvällen avslutades med "I natt jag drömde", som det gjordes när Bertil Nilsson drog i allsångtrådarna på 1950- och 1960-talet.

Lars-Göran Bexell

lars-goran.bexell@vtkp.se

0494-103 00

Inger och Anders Nilsson klappade i takt
Inger och Anders Nilsson klappade i takt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om