Torghandlare efter åtgärderna: "Det är ju inget folk"

Torghandeln i Kisa var hotad på grund av smittorisken av coronaviruset. Därför gick kommunen ut med resktriktioner om vad som gäller i coronatider.

Budskapet är tydligt. Håll avstånd med två meter.

Budskapet är tydligt. Håll avstånd med två meter.

Foto: Märta Svensson

Kisa2020-06-27 10:00

På torget i Kisa var det lugnt på fredagsförmiddagen. Jämför man med förra torsdagen då torghandeln var senast, är det stor skillnad.

– Det är ju inget folk. Men det kan bero på värmen, jag hoppas det. Jag har aldrig upplevt det såhär tomt på sommaren någonsin. Jag tror att folk kanske har blivit avskräckta, säger Anita Johansson som säljer kakor och hantverk på torget.

Kommunen har målat stora tryck med vit färg på asfalten på torget. Håll avstånd står det. Vid ingångarna vid torget har kommunen satt ut en linje som visar hur långt två meter är.

Krishan Mehra, som säljer kläder på torget, tycker också att det är mindre folk än vanligt. Men han tycker att de märkningarna som kommunen har satt upp är bra.

– Jag hoppas att det kommer mer folk men jag vet inte.

Hans Sturesson står också på torget och säljer.

– Jag tycker att besökarna alltid har skött sig. Kunderna är duktiga på att hålla avstånd. Den bilden kommunen har tycker inte jag stämmer.

Vad skulle du göra om torghandeln stängde ner?

– Jag skulle skaffa ett annat ställa att sälja på. Men de dödar sig själva. Det Kisa har är unikt. De borde vara stolta över sin torghandel.

Jimmy Bexell, chef för drift och teknik på Kinda kommun, menar att man kan ha olika uppfattningar.

– Besökarna har skött sig bra. Den fredagen det var trångt var fredagen vid Kristihimmelsfärd. Jag vill slå ett slag för alla knallar som har hjälpt till att sprida informationen och kunderna som har skött sig utmärkt.

Torget ekar tomt på fredagen.
Torget ekar tomt på fredagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!