Trenden pekar mot en fullbemannad vårdcentral

Snart kan vårdcentralen i Kisa vara fullbemannad. I oktober började en ny distriktsläkare i verksamheten och nu är målet att anställa minst två till.

Kisa 21 oktober 2019 14:30

– Under de senaste åren har det varit kärvt här på vårdcentralen men nu är vi inne i ett flyt kan man säga. Anställningarna syftar till att ersätta hyrlösningar där det över tid är klart dyrare än fastanställd personal, konstaterar verksamhetschefen Göran Schedvin.

Över lång tid har det rått brist på läkare och sjuksköterskor på vårdcentralen i Kisa och verksamheten har tvingats till att hyra in personal, men nu håller situationen på att förändras. I måndags gick nämligen ansökningstiden ut för de läkartjänster som har varit utannonserade, och Göran Schedvin är försiktigt positiv. 

– Jag vet att vi har fått in två oerhört kompetenta ansökningar, det känns givetvis bra, men ingenting är klart ännu, förklarar han och fortsätter: 

– Det har varit en överbelastning på framförallt läkare, men också på sjuksköterskor. Där är vi också på gång och kan snart vara i det närmaste en fullbemannad vårdcentral.

Nyligen har vårdcentralen, förutom en distriktsläkare, även anställt en sjuksköterska. Under hösten är ytterligare en på ingång.

Vad säger du om att det har varit underbemannat under en så lång tid? 

– Om man tittar generellt över länet är det inte på något sätt unikt i Östergötland, men det känns bra att vi, trots att vi ligger så långt ut i länet, har fått till en positiv trend. Vi har ansträngt oss för att skapa en bra arbetsmiljö för den framtida distriktsläkaren och vi behöver ju anpassa oss för att vara attraktiva.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa