Tuff start på ordförandeskapet - "En speciell tid"

Efter åtta år på posten klev Thomas Blixt åt sidan och ersattes av Rimforsabon Mattias Ganbrant. "Det har varit en speciell tid så klart", konstaterar Kisa BK:s nya ordförande.

Med coronakrisen som sin första utmaning har Mattias Ganbrant inlett sitt ordförandeskap i Kisa BK.

Med coronakrisen som sin första utmaning har Mattias Ganbrant inlett sitt ordförandeskap i Kisa BK.

Foto: Arkiv/Privat/bildmontage

Kisa2020-05-30 07:00

Med en viruspandemi och tuffa restriktioner, där bland annat allt seriespel på seniornivå lagts på is, har inledningen av 49-åringens ordförandeskap varit annorlunda. Styrelsen har valt att ställa in den anrika turneringen Sandströms Cup samtidigt som fotbollsskolorna och ungdomslagens matcher blåsts av. Alltsedan han tillträdde i början av året.

– Det har inte varit särskilt svåra beslut att fatta egentligen, med tanke på situationen, men givetvis är det tråkigt. Allting är tuffare nu men vi har en väldigt solid förening ekonomiskt så på så sätt är vi inte oroliga, berättar han.

En stor bidragande orsak till att Ganbrant tackade ja till uppdraget är att båda hans söner, Isak och David, är en del av seniortruppen. På erfarenhetskontot har han bland annat grundandet av Linköpingsföreningen Stångebro United.

– Jag kände att det behövdes en ny drivande kraft i föreningen. När jag var ny hände det väldigt mycket men till sist tog energin slut. Det här ser jag som en bra lösning, konstaterar den tidigare ordföranden Thomas Blixt.

undefined
"Behövdes en ny drivande kraft", konstaterar Thomas Blixt som efter åtta år avgått som ordförande.

Vad blir din och föreningens utmaning framåt?

– Just nu är det att få igång en fungerande ungdomsgrupp som kan stötta ungdomslagen i olika frågor. Sedan har väl alla i föreningen en förhoppning om att hjälpa seniorlaget att klättra i seriesystemet igen och där blir mitt uppdrag att se till så att vi följer den långsiktiga strategi som vi har tagit fram, avslutar Ganbrant.

Karta: Kisa IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!