Upptäckte inbrott - då blev tjuven hotfull

När en Kisabo upptäckte ett pågående inbrott i sin bil blev gärningspersonen hotfull och agerade fysiskt. Nu letar polisen efter en man som bland annat är misstänkt för misshandel.

Efter en hotfull händelse i Kisa under torsdagsnatten, innehållande inbrott och eventuell misshandel, har polisen inlett en förundersökning.

Efter en hotfull händelse i Kisa under torsdagsnatten, innehållande inbrott och eventuell misshandel, har polisen inlett en förundersökning.

Foto: Johan Nilsson/Magnus Johansson/Dennis Petersson/bildmontage

Kisa2020-10-23 10:52

"Det ska ha uppstått någon typ av fysisk konfrontation", förklarar polisens presstalesperson Åsa Willsund när vi når henne under fredagsförmiddagen. Händelsen, och inbrottet som upptäcktes, ska ha inträffat på Storgatan i Kisa omkring klockan 00.25 under torsdagsnatten. En polispatrull larmades ut av den drabbade Kisabon - en kvinna i 45-årsåldern.

– Vi har letat efter misstänkta personer efter händelsen men har inte hittat någon som stämt överens med det signalement som vi har fått. Gärningspersonen uppskattas vara en man i 25-årsåldern, fortsätter Willsund.

Inbrottet i bilen ska, trots konfrontationen, ha fullbordats men enligt polisen är det oklart vad som har stulits. Det är när bilägaren upptäckte gärningspersonen som misshandeln, alternativt ofredandet, ska ha inträffat.

– Gärningspersonen ska ha blivit hotfull men exakt vad som hände har jag inte information om, förklarar Willsund.

Polisen har, förutom sökandet efter en misstänkt, också hållit förhör med den drabbade kvinnan och ett annat vittne till händelsen. Det har också utförts en brottsplatsundersökning vid bilen. En förundersökning är alltså inledd.

– Nu har vi samlat in alla uppgifter om vad som har hänt och nu börjar utredningen. Man kommer att titta på förhören och se om vi kan komma någonstans på det sättet. Det har också gjorts en spårsäkring som skulle kunna leda oss till gärningspersonen, avslutar Willsund.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!