Upptäckten räddade stallet från brand

Strax före klockan 19.00 på måndagskvällen larmades räddningstjänsten i Kisa till en stallbrand i kommunen. Rådigt ingripande från två tjejer räddade byggnaden.

Branden misstänks ha börjat i en blomlåda som satt på stallväggen

Branden misstänks ha börjat i en blomlåda som satt på stallväggen

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2019-04-23 14:00

– Jag red på min häst i paddocken när jag såg hur det rök från väggen på framsidan av stallet, säger en av ryttarna.

Tillsammans med en kompis larmade hon SOS och ägaren till stallet samtidigt som en av tjejerna tog en pulversläckare och dämpade lågorna. När ägaren kom till platsen begöt hen väggen. Då räddningstjänsten tog över var branden i princip släckt.

– Vi kollade med en värmekamera så att inte branden spridit sig, vilket den inte hade gjort. Tack vare tjejernas rådiga ingripande räddades stallet. Det var stor spridningsrisk, då det brann både i väggen och nere i det torra gräset. Branden har med stor sannolikhet börjat i en blomlåda som satt på väggen, säger insatsledare Ulf Jonsson.

Senare på kvällen kom polis till platsen och spärrade av brandområdet.

– Det har gjorts en teknisk undersökning i dag på förmiddagen och teknikerna har konstaterat att det är en cigarrettfimp som gjort att det har börjat brinna i blomlådan. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet, men det finns ingen misstänkt, säger Erik Terneborn, presstalesperson hos polisen region Öst.

Vi har sökt stallägaren, men utan framgång.

I dag på förmiddagen gjorde polisen en teknisk undersökning.
I dag på förmiddagen gjorde polisen en teknisk undersökning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om