Vårdcentralen laddar för dos tre till hösten

Sommarens covid-19-vaccinering i Kisa har skötts av en mobil enhet. Nu är ordningen återställd – med omkring 150 tillgängliga vaccinationstider på vårdcentralen varje onsdag.

Vaccineringen mot covid-19 har, efter sommaren, återupptagits i Kisa vårdcentrals lokaler.

Vaccineringen mot covid-19 har, efter sommaren, återupptagits i Kisa vårdcentrals lokaler.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kisa2021-08-31 11:30

Vid förra veckans slut hade 88 procent av Kindaborna fått sin andra vaccindos och över 75 procent hade åtminstone fått dos ett. Båda siffrorna är högre än genomsnittet i såväl riket som länet. Susanne Karlsson, vårdenhetschef, ansvarar för vaccininsatsen vid vårdcentralen i Kisa. En insats som nu har övergått från att skötas av en mobil enhet till att återigen husera i vårdcentralens lokaler.

undefined
Vårdcentralen i Kisa kommer att erbjuda omkring 150 vaccinationstider varje onsdag.

– Vi kommer att vaccinera varje onsdag då vi har omkring 150 tillgängliga tider, behovet är inte större just nu. Imorgon (1 september) har vi ungefär 100 tider bokade, förklarar vårdenhetschefen och fortsätter:

– Vi räknar med att hålla den här nivån fram till oktober när influensavaccinationen drar igång.

Enligt Karlsson finns det tankar om att en tredje dos covid-vaccin ska ges till personer över 80 år i samband med influensavaccineringen. Fram till dess är det mestadels dos två, till personer mellan 20 och 30 år, som ges vid vårdcentralen.

– Under sommaren har det främst varit dos två men vi har också fyllt upp tiderna genom att erbjuda dos ett, förklarar Karlsson.

undefined
Vårdenhetschef Susanne Karlsson, här tillsammans med verksamhetschef Susanne Svärm, menar att behovet av covid-vaccinet är något lägre just nu.

Det något minskade behovet av vaccin har gjort att mer tid kan läggas på vårdcentralens ordinarie verksamhet.

– Planering och administration runt omkring insatsen har tagit väldigt mycket tid för framförallt min del. Samtidigt tycker jag att vi har kunnat sköta våra ordinarie arbetsuppgifter som vanligt och att vaccineringen har gått bra, säger Karlsson.

Karta: Kisa vårdcentral
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!