"Vi vÄgade inte chansa pÄ att stanna"

Paret Serena och Mikael Johansson frÄn Kisa reste till Miami i USA för att ha en avkopplande semester. Men delvis har de fÄtt gÄ med oro över coronavirusets spridning och risken att inte ta sig hem.

Kisaborna Serena och Mikael Johansson fick Äka hem tidigare Àn berÀknat pÄ grund av coronaviruset.

Kisaborna Serena och Mikael Johansson fick Äka hem tidigare Àn berÀknat pÄ grund av coronaviruset.

Foto: Privat

Kisa2020-03-18 10:00

– Vi vĂ„gade inte chansa pĂ„ att stanna, vilket med facit i hand var tur. PĂ„ fredagen hade Norwegian problem med sin bokningssida och jag fick flera felmeddelanden, sĂ€ger Serena Johansson.

De reste ivÀg 2 mars och skulle egentligen ha stannat till den 23 mars, men under mÄndagen lyckades de komma hem till Sverige.

– Det blev en orolig natt innan jag visste hur och nĂ€r vi skulle kunna flyga hem. NĂ€r jag vĂ€l lyckades boka blev det lugnare och vi fick tvĂ„ dagar till i solen, sĂ€ger hon.

De beskriver USA som ett land dÀr coronavirusets pÄverkan blir alltmer pÄtaglig. Bland annat genom att nöjesparker och idrottsevenemang stÀller in, och Àven att restaurangpersonal inte serverar maten till borden lÀngre. Den största besvikelsen var ÀndÄ att de planerat för en tio dagar lÄng bÄttur till de Karibiska öarna under resans gÄng.

KvÀllen innan fick de mejl att arrangörerna lagt till hela Europa bland lÀnder som inte skulle fÄ gÄ ombord. De Äkte ÀndÄ till bÄten, vilket de var tvungna att göra för att fÄ Äterbetalning. VÀl dÀr fick de det nekande beskedet.

– Vi blev nekade, inte för att vi visade nĂ„gra symtom utan för vi kommer frĂ„n Europa. Det var mĂ„nga som inte fick gĂ„ ombord, sĂ€ger Serena Johansson.

Under mÄndagen reste de hem till Sverige igen, men nu vÀntar tvÄ veckor i karantÀn dÀr de endast fÄr vara hemma och inte trÀffa nÄgra andra personer.

– Jag har tur att jag kan jobba hemifrĂ„n, sĂ€ger hon.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!