Yrkeslivet samlas i självbiografisk bok

I 30 år var Bo Larsson Kisas lokalområdespolis. Nu har han släppt en självbiografisk bok med minnesvärda berättelser.

Kisa 24 november 2019 10:00

Bo Larsson har totalt arbetat i 40 år som polis. Boken med titeln Mitt liv i uniform handlar om hans tid i tjänsten.

Men vägen till polisyrket kom inte självklart. Han började med att hjälpa till på sina föräldrars gård i Målbäck utanför Skeda, och så småningom om ryckte han ut i det militära. Under några år befann han sig på regementet i Linköping där han avancerade till furir.

På grund av medicinska skäl blev han tvungen att sluta sin tjänst, men han blev insprirerad av att han hade kontakt med polisen i området i Linköping där han då jobbade.

– Jag visste att många av poliserna hade börjat som militärer. Då tänkte jag att jag nog också kan bli polis, och så blev det, säger Bo Larsson.

 

Efter sex månader på polisskolan i Norrköping var han redo att börja sin första riktiga tjänst som polis. Då var han 25 år gammal.

Han började i Ödeshög, men arbetade även i perioder även i Vadstena och Täby. Hösten 1965 började Bo Larsson som förste poliskonstapel i Kisa och där blev han kvar fram till pensionen i januari 1996.

Under sina år inom både militären och polismyndigheten har Bo Larsson fått erfara mycket, både positivt och negativt. De senaste åren har han varje fredag delat med sig av minnen i en facebook-grupp där många andra intresserat tar del av hans historier. Det var här som flera personer kom med påtryckningar om att Bo Larsson borde ge ut en bok om det som han har skrivit i facebook-gruppen.

– Jag var väldigt skeptisk först och tyckte absolut inte att jag skulle ge ut någon bok. Men jag gjorde det ändå till slut och nu tycker jag att det är jätteroligt att ha fått ihop en hel bok, säger han.

 

Att få släppa en egen självbiografisk bok ser han lite som en revansch. Han är kritisk till att allt fler polisstationer på mindre orter lägger ner och tycker att utan polis blir samhället inte lika tryggt.

Lördagen den 16 november var det dags för det sedvanliga boksläppet och Bo Larsson valde att ställa upp ett bord och sina upptryckta exemplar utanför lokalen där polisen tidigare fanns i Kisa. Väl där blev det välbesökt och Bo Larsson har fått trycka upp boken i många fler exemplar än vad han hade räknat med.

– Jag började med 100 stycken, sedan blev det 300, men alla har tagit slut. Just nu väntar jag på leverans av ytterligare 100 böcker och det är roligt många verkar vara intresserade, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa