Skagencheesecake
Botten
200 g kavring
75 g mjölkfritt smör
Fyllning
200g mjölkfri fÀrskost
1 burk svart tÄngrom
1 burk röd tÄngrom
1 liten rödlök
0,5 citron
1 kruka dill
100 g tofu
3 msk Kalles veganska kaviar
salt
Mixa kavring till smulor och blanda med smÀlt smör. Tryck ut i en form med avtagbara kanter. StÀll i kylen.
Hacka tofun i smÄ bitar.
Finhacka rödlök och dill.
Blanda fÀrskost, tofu, tÄngrom, rödlök, dill, kaviar och citronsaft. Smaka av med salt.
LÄt stÄ kallt i kylen tills det Àr dags att Àta och dekorera. Dekorera precis innan servering, gÀrna med grÀslök, dill, citron och Ànnu mer tÄngkaviar.
Köttbullemacka med rödbetssallad
Köp veganska fÀrdiga köttbullar och vanligt bröd i affÀren. I rödbetssalladen Àr mjölk- och Àggbaserade ingredienser utbytta till Àggfri majonnÀs och havrefraiche.
350g skivade rödbetor
1 st rött Àpple
1/2 rödlök
1 dl havrefraiche
1 dl Àggfri majonnÀs
2 tsk senap
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
TÀrna rödbetor och Àpple. Skala och finhacka rödlök. Blanda havrefraiche, senap, Àggfri majonnÀs, salt och peppar i en skÄl.
Vegansk morotskaka
150 g bönspad
1,5 dl strösocker
3 grovrivna morötter
0,75 dl brunt farinsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel, malen
0,5 tsk ingefÀra, malen
cirka 1 krm salt
2 dl neutral olja
Vegansk frosting
400 g vÀxtbaserad fÀrskost
90 g mjölkfritt rumstempererat smör
2 dl florsocker
riven lime till garnering
SÀtt ugnen pÄ 175 grader.
Vispa bönspadet till ett fast vitt skum.
TillsÀtt strösocker och vispa lite till.
TillsÀtt grovt rivna morötter och farinsocker och vÀnd försiktigt med en slickepott till en jÀmn smet.
Blanda vetemjöl med resten av de torra ingredienserna och sikta ner det i bönblandningen. VÀnd försiktigt till en jÀmn smet med hjÀlp av en slickepott.
HÀll i oljan allra sist och vÀnd försiktigt ihop till en jÀmn smet.
HÀll upp smeten i en smörad form.
GrÀdda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Vispa ihop den vÀxtbaserade fÀrskosten med smöret till en fluffig smet.
Ha sedan i florsockret och vÀnd försiktigt till en jÀmn smet med hjÀlp av en slickepott.
LÄt morotskakan svalna helt innan du har pÄ fÀrskostfrostingen.
Spritsa frostingen pÄ morotskakan och dekorera med rivet limeskal. Eller varför inte minimorötter?
Servera direkt eller förvara i kylskÄpet fram till servering.