"Tänker du på klimatet när du handlar?"

Grillad lax, ägg och Janssons frestelse. Påsken är en av årets största mathelger, med allt vad det innebär. Men tänker vi på klimatet när vi handlar?

Jenny Berglinds favoriter på påskbordet är Janssons frestelse, ägg och lax. "Jag försöker att köpa så mycket lokalproducerat som möjligt. Jag vill sponsra lokala bönder så att de kan fortsätta driva sin verksamhet", säger hon när Vimmerby Tidning träffar henne och dottern Alma Rostedt på torget.

Jenny Berglinds favoriter på påskbordet är Janssons frestelse, ägg och lax. "Jag försöker att köpa så mycket lokalproducerat som möjligt. Jag vill sponsra lokala bönder så att de kan fortsätta driva sin verksamhet", säger hon när Vimmerby Tidning träffar henne och dottern Alma Rostedt på torget.

Foto: Johannes Widergren

Klimatet2022-04-13 20:00

Den frågan ställde Vimmerby Tidning till folk på stan och vi passade samtidigt på att fråga vilken som är favoriten under påskhelgen. Flera av de vi pratat med berättar att de i den mån det går försöker hålla sig till svensk mat, för klimatets skull.

Marie Lövquist från Mörlunda vill ha skinka, ägg, prinskorv och köttbullar på påskbordet. Hon tänker på klimatet genom att alltid köpa svensk mat. "Däremot handlar jag väldigt sällan ekologiskt. Det ger ett större klimatavtryck än närproducerat", säger hon.
Marie Lövquist från Mörlunda vill ha skinka, ägg, prinskorv och köttbullar på påskbordet. Hon tänker på klimatet genom att alltid köpa svensk mat. "Däremot handlar jag väldigt sällan ekologiskt. Det ger ett större klimatavtryck än närproducerat", säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!