"Bamses magiska matäventyr", så heter Vildmarkshotellet senaste satsning för åtta miljoner kronor. Det är en digital matupplevelse där trerättersmiddagen kombineras med en berättelse om världens starkaste björn.
– Det finns liknande upplevelser i världen, men det unika är att göra det med Bamse och riktat till barnfamiljer. Det finns inte vad vi vet. Vi ville skapa något nytt, något som man inte har fått uppleva innan, berättar projektledare Cornelia Carlsson.
Projektet, som innefattar att bygga om en del av restaurangen inne på Vildmarkshotellet, påbörjades redan i oktober och har genererat sju nya tjänster. Och det är inte det enda som är på gång i huset. Vi har tidigare skrivit om renoveringen av hotellets spaavdelning.
– Det är två olika projekt men om man tittar på helheten så är det klart att de hänger ihop. Man kan komma hit på spa och sedan äta på Bamses matäventyr. Det ger en ny helhetsupplevelse, säger Cornelia Carlsson.
I höstas gick Kolmårdens djurpark också ut med att det ska byggas en ny lekpark för 30 miljoner i parken. De tre satsningarna är alla del av firandet av parkens 60-årsjubileum.
Men det är trots allt fortfarande en djurpark och djuren kommer alltid i första hand. Det betonar Cecilia Björling, informationsansvarig på Kolmården.
– Vi fortsätter att investera i vår djurverksamhet, parallellt med andra investeringar. Att satsa på att bredda verksamheten med fler upplevelser är också en satsning på djuren. Om vi kan få fler gäster att besöka oss, även om man kommer för Bamse eller karuseller, har vi möjlighet att inspirera och engagera fler i djur- och naturfrågor, säger hon.
För att testa matäventyret har Vildmarkshotellet bjudit in till en genrepskväll. På plats är Jimmy Ekström och dottern Stella Ekström, som är förväntansfulla inför att middagen ska börja.
– Förväntan är hög, men jag vet inte riktigt vad vi står inför. Det ska bli superspännande. Stella har sett fram emot det här hela veckan, säger Jimmy Ekström.
Familjen Segersten ser också fram emot en ny, rolig upplevelse för barnen. Halvvägs in i middagen ger Svante Segersten både maten och upplevelsen högsta betyg.
– Det var som jag trodde att det skulle vara, fast bättre, säger han.
Den 25 januari är det premiär. Sedan följer flera inplanerade datum under våren, men Cornelia Carlsson kan nu avslöja att de kommer att fortsätta hela året ut.