NöjesTeamet skapade stämning

NöjesTeamet från Fliseryd gjorde skäl för sitt namn och gladde den stora publiken med sång och musik när Kråkshults föreläsningsförening arrangerade en sång och musikkväll, som brukligt är varje termin.

NöjesTeamet underhöll och fick med publiken i allsång.

NöjesTeamet underhöll och fick med publiken i allsång.

Foto: Margaretha Bladh

Kråkshult2018-10-18 09:34

Nöjesteamet består av Lennart Petersson; dragspel, synt och sång, Rolf Berkeby; allsångsledare och sångsolist samt Britt Åbinger; dragspel och sång.

Trion har sjungit och spelat tillsammans i 18 år. Varje år ger de julkonserter där stora summor genom åren samlats in till cancersjuka barn.

I Kråkshults inledde de med sången "Tre små ord" och "Bränn Pärs polka" på dragspel.

På orten finns en sångglad publik och efter att "Du borde köpa Dig en tyrolerhatt" sjungits visste jublet knappt några gränser. I "Fågelsången" gick publiken verkligen igång.

"Alla världens klockor ringer", som alltid ingår i julkonserterna men även "Fattig bonddräng", "34:an","Alpens ros" och "Nu går sista visan" samt Cedermarks "Fem röda rosor" framfördes. På begäran avslutades kvällen med att Lennart Petersson på dragspel framförde en egen komposition.

En viktig punkt för att skapa trivsel och gemenskap är pausen med hembakat fika. Under kvällen förekom även en musiktävling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om