Därför höjer vi priset på papperstidningen

Kära läsare, det är dags för den årliga prishöjningen. Det är ingen idé att linda in detta tråkiga besked. Och jag tror på öppenhet. Att vi höjer priserna på grund av att vi fått högre omkostnader är säkert en klen tröst, men det är så det är.

krönika 11 oktober 2022 18:00

Det kan likafullt vara bra att veta att vår ökning av priset inte ökar i samma takt som våra kostnader ökar. Förutom inflation, drivmedelspriser och elpriser så drabbas vår bransch just nu av akut pappersbrist. Det gör att priserna på tidningspapper har ökat med mer än 50 procent hittills i år. 

Många föredrar fortfarande papperstidning. Kanske framför allt äldre. Men samtidigt vet jag att även äldre är väldigt digitala när det kommer till mycket annat, som exempelvis sociala medier, köpa biljetter eller att söka på nätet. Jag vill därför lyfta fram allt som finns digitalt på Vimmerby Tidning och som en papperstidningsprenumerant redan betalar för. Men med medskicket att priset för vårt prenumerationspaket för den digitala E-tidningen och nyhetsflödet online inte ökar. 

Något jag märker när jag är ute och berättar om E-tidningen, nyhetssajten och nyhetsappen är att de flesta blir positivt överraskade. Jag har vid flera tillfällen besökt föreningar där merparten av medlemmarna är i 60-årsåldern och uppåt. Jag visar hur man loggar in, hur sajten och E-tidningen fungerar. 

 I vårt nyhetsflöde online finns det senaste under hela dygnet. Vi rapporterar live, sänder live-tv, har bildspecial och videoklipp från alla möjliga händelser runt om i de kommuner vi bevakar. E-tidningen är precis densamma som papperstidningen fast digitalt. Man får en enkel och klar överblick av tidningen och man får tillgång till det digitala arkivet, alla bilagor och magasin. Läs mer om våra prenumerationspaket på vimmerbytidning.se/bli-prenumerant

Nu finns det naturligtvis de som inte har en dator, eller en smartphone och kanske inte ens internet. Men faktum är att de allra flesta har. Enligt undersökningen ”Svenskarna och Internet” så använder 65 procent av Sveriges pensionärer internet dagligen. Samtidigt vet jag också att det finns ett digitalt utanförskap i vårt samhälle och det måste vi göra allt vi kan för att bygga bort. 

Man brukar säga att dagstidningar är folkbildande, och det stämmer fortfarande. Nu är vi också en stor del av digitaliseringen i samhället. Och vi finns här för att hjälpa er. Hör av er till kundtjänst om ni behöver hjälp, eller kom förbi redaktionen så ska vi se till att hjälpa er med det tekniska. Är du aktiv i en förening och vill att jag kommer och berättar om vår verksamhet? Tveka inte. Jag är bara ett telefonsamtal eller ett mejl bort.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa