En magisk kväll på Kisa hembygdsgård

Närmare 1 500 personer kom till Kisa Bygdegård i tisdag kväll när Allsångsföreningen till Bertil Nilssons Minne arrangerade sin 13:e allsångskväll. För mig blev det både en fantastisk kväll och en annorlunda kväll på många sätt.

Charlotte Perrelli med krönikören efter en lyckad allsångskväll på Kisa bygdegård

Charlotte Perrelli med krönikören efter en lyckad allsångskväll på Kisa bygdegård

Foto:

Krönika2019-07-26 14:00

Efter att jag bevakat samtliga allsångskvällar sedan starten 2006, förutom 2017, var jag nu själv en i allsångsföreningens styrelse och med det en hel del jobb innan, före och efter kvällen.

Kisa-profilen Bertil Nilsson gick bort 2006. Bertil hade många järn i elden, politiker, journalist och fritidschef och inte minst som en av initiativtagarna till allsångsaftnarna på Kisa bygdegård mellan 1955 och 1965. Året efter Bertils död gick Gerd Petersson som då var sekreterare på kultur och fritidsförvaltningen till fritidschefen Jerker Karlsson och sa: "nu ska vi dra igång allsångskvällarna igen", och så blev det.

2007 var det nypremiär och på scenen stod bland annat Peggy Lejonhjärta och Ann-Marie Eklöf. Samma kväll var jag på plats och bevakade kvällen för Kinda-Posten och så har det varit varje sommar sedan dess, förutom 2017, då jag fick kasta in handduken på grund av lunginflammation.

Under åren har jag fått äran att intervjua och fotografera artister som Marcus Krunegård, Staffan Hellstrand, Cajsa-Stina Åkerström, Lill-Babs, Moneybrother, Sten & Stanley, Arja Sajonmaa, Ola Salo, Andreas Johnsson och inte minst Lars Winnerbäck som sommaren 2011 gjorde sin enda spelning det året just på hembygdsgården i Kisa. Tidigare i år fick jag en förfrågan om att var en i allsångsföreningens styrelse, det blev ett ja efter någon veckas funderande. Så istället för att sitta med block, penna och kamera har jag i år fått förmånen att jobba med resten av allsångsgänget med Bertils barn Anders och Inger i spetsen.

När all publik var inräknad i tisdags kväll slutade siffran på 1 462 personer, vilket var rekord. Dragplåstret Charlotte Perrelli och hemliga gästen Tommy Nilsson levererade och så gjorde även Resafölk och Leijon och inte minst årets stipendiat, 78-årige Alve Gustavsson som med sång och dragspel bjöd på "En gammal man". Nu laddar allsångsföreningens styrelse om till nästa års allsångskväll den 21 juli på Kisa hembygdsgård. Då är siktet inställt mot nya höjder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!