Insändare Jag kör bil mellan Oskarshamn och Målilla dagligen och får se en del på vägen. För det spelar ingen roll vilka lagar som vi stiftar om dom som sitter bakom ratten inte bryr sig om det.

Dagligen får man se bilar som struntar i stopplikten eller att lämna företräde, dom kör bara rakt ut och hoppas att andra bilar kommer att bromsa. På en resa på fem mil dagligen så brukar man stöta på fyra bilar som inte har alla framlyktor hela. Man kallar dom för enögda och dom syns knappt.

Rätt många måste tro att dom har flera liv eller lever bara på hoppet, för det kan komma sådana omkörningar så att man knappt tror sina ögon. Dagligen så är det bilar som påbörjar omkörningar trots att det kommer bilar från andra hållet. Dom bara tvingar sig in emellan två andra bilar när dom måste längre fram. En omgång låg vi i en bilkö före en kurva och ingen kunde köra om, men bakifrån kom en bil med bara en lampa fram och körde om bil efter bil i kurvan och hoppades väl bara att det inte skulle komma någon.

Ligger man i 90 km/h så blir man nästan på en gång omkörd av bussar och ligger man med en mindre bil när det är halt och drar ner hastigheten så får man en lastbilsfront i baken och ett hellyse i nacken som att dom ville säga att man borde flytta på sig. Vi kan ju sätta ner hastigheter överallt och sedan så blir det bara mer och mer tokiga omkörningar och vi kan sätta upp fartkamera på fler och fler ställen, men bilar kör bara fortare emellan dom.

Jag tycker att egentligen så är det konstigt att det inte blir mer olyckor än vad det blir. Vad ska man nu göra åt detta? Som sagt så spelar det inte någon roll vilka lagar vi stiftar för det är mentaliteten på bilförarna som måste ändras. Vi tillverkar bilar idag som man kan köra dom dubbla hastigheterna än vad man får och det verkar att ju nyare och finare bilar man har dess då mer lagar kan man bryta emot.