Premiär för Räven och Ostens sommarcafé

I Lida hittas denna gårdsbutik med mejeri och sommarcafé. Nu är portarna uppslagna inför sommarsäsongen och Matilda med personal ser fram emot att möta sommarens cafégäster.

Foto:

LIDA2018-07-02 15:00

Strax utanför Järnforsen hittar man denna lilla idyll där det ryms både butik och ett sommarcafé i den gamla ladugården och intill finns gårdens eget mejeri där det görs olika ostar.

För fjärde sommaren i rad öppnar Matilda Johansson upp dörrarna till sitt sommarcafé och i söndags var årets premiär.

–Första åren hade vi verkligen ingen aning om hur det skulle gå och vad vi hade att förvänta oss inför cafépremiären, skulle det komma några besökare alls? Men nu hade jag i alla fall på känn hur det kunde bli och vi har haft en ganska bra premiärdag, berättar Matilda Johansson som driver Räven och Osten.

Det finns ett blandat sortiment där en del bakas på plats och en del köps in från närliggande konditorier.

– Ja, jag vill ha närproducerat så långt det går. Både i butiken och i caféet. Vi är ju med i föreningen Bondens torg så en del av det vi har att erbjuda här är i samarbete med de producenter som är med i föreningen, säger Matilda.

Caféet kommer nu att hålla sommaröppet hela juli och halva augusti. De största dagarna är när de har ”ost och äppelhelg” då man kan få komma dit med sina äpplen och göra must av dem. En annan dag som lockar många besökare är ”upptäckardagen”.

– Ja, det har kommit ganska mycket folk till oss, men det är bara roligt avslutar Matilda med ett stort leende innan hon går för att hjälpa nya kunder som är nyfikna att prova lite ostar.

Matilda Johansson, i full färd med att servera grillostburgare till några cafégäster, samtidigt som andra står och väntar på att få provsmaka de olika ostarna som görs i gårdens eget mejeri.
Matilda Johansson, i full färd med att servera grillostburgare till några cafégäster, samtidigt som andra står och väntar på att få provsmaka de olika ostarna som görs i gårdens eget mejeri.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om