0 kronor eller flera tusen

Från och med årsskiftet inför multiaktivitetsarenan CreActive på Teknikringen i Mjärdevi en betalningsmodell kallad PWYW - Pay What You Want. Den innebär att den som bokar en lokal själv väljer pris. Lägsta priset är noll kronor - och någon högsta gräns finns inte.

För de som inte vill mingla under drop in-tiderna finns lokaler att boka in sig på. I idérummet kan kreativiteten sprudla.

För de som inte vill mingla under drop in-tiderna finns lokaler att boka in sig på. I idérummet kan kreativiteten sprudla.

Foto:

Linköping2013-12-19 07:52


- Men det är fortfarande drop-in som vanligt mellan 10 och 16, säger EvaMarie Törnström som är kommunikationschef för Mjärdevi Science Park AB, som misstänker att de är först i Sverige med det här systemet.

Välkomna donationer
CreActive drivs av offentliga medel. Sedan starten hösten 2013 har det varit kostnadsfritt för alla att utnyttja lokalerna, och cirka 8/000 studenter, företag och organisationer har lockats dit. För att fortsätta driva CreActive krävs förstås intäkter från näringslivet.
- Alla har varit jättepositiva hittills. Systemet bygger på delaktighet. Inredningen är gjord av bland andra studenter på design- och produktutvecklingsprogrammet, annat är second hand eller donerat från olika företag och organisationer.
Besökarna bjuds på bland annat gratis wifi, kaffe och möjlighet att laga mat. På en whiteboard-tavla och på CreActives sida på Facebook kan besökarna diskutera förslag på förbättringar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om