10 miljoner till arbetslösa

Det går bra för Linköping som uppvisar rekordlåg arbetslöshet på 7,8 procent. Nu tas ett krafttag mot ungdomar och långtidsarbetslösa för att få in ännu fler i arbetslivet. Under 2014 och 2015 läggs fokus de som har svårt att få jobb.

Carina Boberg, Peter Holmsten, Niklas Borg och Paul Lindvall samarbetar för att få in fler på arbetsmarknaden. Foto: Anna Ek

Carina Boberg, Peter Holmsten, Niklas Borg och Paul Lindvall samarbetar för att få in fler på arbetsmarknaden. Foto: Anna Ek

Foto:

Linköping2014-02-27 07:53


- Vi ser en stark sysselsättningsökning, och arbetslösheten för i synnerhet ungdomar har minskat väldigt mycket. Näringslivet är starkt, inpendlingen hög och jobben fler. Trots det behöver vi ytterligare satsningar mot fler målgrupper som ska rustas för arbetslivet, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall.
Fokuspersoner är främst unga vuxna utan slutförd gymnasieutbildning, arbetslösa med långvarigt bidragsberoende och personer med funktionsnedsättning. Alltså sådana som av tradition har svårt att hitta jobb.

Nödvändig satsning
Linköpings arbetsförmedlingschef Peter Holmsten ser att arbetslösheten har minskat med 0,9 procent jämfört med samma tid i fjol.
- Det är en i snudd på frapperande minskning vi ser i länet. Ungdomsarbetslösheten i Linköping är 13,6 procent - lägst i Östergötland. Man kan då fråga sig om satsningar som dessa är nödvändiga, och det är de. Dagens arbetsmarknad kommer inte alla till del, och vissa grupper fastnar i utanförskap. Det är jättekul att kunna sjösätta dessa projekt och växla över från ekonomiskt bistånd till anställning, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om