100 miljoner kronor till vindkraftverk

En del av kommunens satsningar.

Linköping2015-10-13 07:32


Så var det dags för den tredje presskonferensen med förslag på kommunala investeringar. Denna gånga handlade det om angelägna satsningar på miljö- och samhällsbyggnadsområdet.

Kommunalråd Elias Aguirre (S) och kommunalrådet Nils Hillerbrand (MP) piggade upp tillställningen genom att klättra upp på bibliotekets tak för att en stund senare klättra ner på marken och börja cykla. Kommunalråden försökte med detta pedagogiska knep illustrera kommunens flygande ambitioner när det gäller bostadsbyggande, cykelfrämjande- och klimatkompenserande åtgärder.

Koalition för Linköping (S, MP, FP) vill under perioden 2016-2017 satsa en hel del kommunresurser på bostadsbyggande, cykelvägar och dessutom vill man avsätta 100 miljoner kronor för investeringar i förnyelsebar energi i form av vindkraft.
Med ökad takt i bostadsbyggandet tas krafttag för att bygga bort bostadsbristen, fler Linköpingsbor ska kunna välja cykeln i första hand och en historisk satsning görs på klimatet genom investeringar i förnyelsebar energi. Detaljplaneprocessen ska snabbas upp genom fler anställda och resurserna ökar till bostadsbyggande.

- Nu ökar vi takten ytterligare mot målet om att bygga minst 1 000 nya bostäder per år och skapar förutsättningar för en fungerande bostadsmarknad, där alla har möjlighet att hitta någonstans att bo, säger Elias Aguirre.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om