119 kronor mer per månad

Nu har Stångåstaden och Hyresgästföreningen Linköping träffat en överenskommelse som gäller hyresnivåerna för bolagets cirka 14 500 lägenheter. Överenskommelsen innebär att hyrorna höjs med 2,1 procent från och med förste mars 2012.

Linköping2012-02-02 07:44

Efter en hel del turer fram och tillbaka under hösten strandade förhandlingarna och man gick istället hem för att fira jul. Avståndet mellan Stångåstaden och Hyresgästföreningen var alldeles för stort för att man skulle kunna komma överens själva.
- Ja, vi fick lägga mycket tid på förhandlagar och det håller inte i längden därför skickade vi frågan till Hyresmarknadskommittén för avgörande, berättar Hans Lander, vd för Stångåstaden och fortsätter.
- Vi hade som utgångspunkt en höjning på 2, 7 procent och Hyresgästföreningen gick med på 0, 9 procent och vi klarade inte av att slutföra förhandlingarna med det.
- Att förhandlingarna i år drog ut på tiden är olyckligt. Samtidigt är vi nöjda med Hyresmarknadskommitténs beslut som ger oss möjlighet att fortsätta utveckla bolaget på ett för hyresgästerna bra sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om