1,2 miljoner till danscentrum

Nu går kommunens dansanta planer vidare i och med att man får pengar från Kulturrådet till att utveckla ett centrum för dans.

Linghallen utvecklas till danscentrum. Foto: Tommy Pettersson

Linghallen utvecklas till danscentrum. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-04-16 06:39


Kultur- och fritidsnämnden har tillsammans med Regionförbundet Östsam drivit frågan om en regional dansutveckling sedan 2010 och nu har man blivit bönhörd genom att man får en del pengar från den så kallade "Samverkansmodellen". Av de 1.8 miljoner som går till Östergötland för kulturutveckling får Linköping och Östsam 600 000 kronor för 2012 till ett regionalt resurscentrum för dans. Linköpings kommun och regionförbundet bidrar också med motsvarande belopp vilket innebär att det satsas totalt 1,2 miljoner kronor under 2012.

Linghallen blir danscentrum
Gamla Linghallen, som även kallas för Läroverkets gymnastikhus, är ett byggnadsminneshus som uppfördes 1930. Huset har nyligen genomgått ett restaureringsarbete som har kostat närmare fyra miljoner kronor. De utvändiga trädetaljerna är renoverade och nya plåtarbeten har gjorts och under våren 2012 har ett invändigt renoveringsarbete påbörjats för att göra Läroverkets gymnastikhus till en ändamålsenlig lokal för dansen. Enligt planeringen ska huset kunna tas i bruk strax efter halvårsskiftet 2012. Satsningen är ett utvecklingsprojekt som ska pågå fram till och med 2014.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om