12 miljoner till Väg- och Transportforskningsinstitutet

Länsförsäkringsbolagens Forskningsfond finansierar för första gången ett helt forskningsprogram vid Statens Väg- och Transportforskningsinstitut (VTI). Forskningsfonden går in med totalt 12 miljoner kronor under tre år. Forskningsprogrammet syftar till att höja säkerheten för hjulburna oskyddade trafikanter.

Linköping2014-12-27 05:05

På Transportforum 2015, som äger rum i början av januari i Linköping Konsert- och Kongress, kommer sex sessioner av de åttiofem att handla om cykeln i trafiken.

Tvärvetenskaplig forskning
Cyklisterna ökar i antalet och vilka behov på infrastruktur kommer att behövas för att tillgodose cyklisterna är frågor som kommer att behandlas.
En annan viktig fråga är naturligtvis försäkringsfrågan, då cyklister icke är försäkringspliktiga som lagen ser ut idag.
- Jag är glad för den här satsningen eftersom vi har så mycket mer att undersöka och forska på. Det här är i allra högsta grad ett tvärvetenskapligt forskningsprogram som många forskare på VTI kommer att delta i.
Det är också ett projekt som kan kompletteras med annan forskning för att bygga en ännu större och bredare kompetens och forskningsverksamhet inom ett område där behoven är stora, säger Henriette Wallén Warner, forskare på VTI.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om