14 miljoner till äldreomsorgen

Stora personalavgångar och svårigheter att rekrytera behörig personal gör att den styrande treklövern S, MP och F har beslutat sig för att satsa rejält på undersköterskorna och äldrevården. Eva Lindh, socialdemokrat och Daniel Andersson, förklarar hur det tänker göra.

Linköping2015-06-10 07:19


Nya karriärtjänster och högre bemanning ska stärka äldreomsorgen och då är personalen är den viktigaste faktorn för en hög kvalitet. Bra arbetsvillkor och bra utvecklingsmöjligheter bidrar till god kvalitet i verksamheten, men är samtidigt ett sätt att göra yrket mer attraktivt och att få människor att vilja stanna kvar inom yrket. Det menar Eva Lindh (S) och Daniel Andersson (FP), när de under gårdagen presenterade koalition för Linköpings förslag för stärkta karriärvägar och högre bemanning i äldreomsorgen.

Många utmaningar
- Det finns många utmaningar i framtiden och däribland har vi de stora pensionsavgångarna som redan börjat märkas av samt att det är få som söker utbildning till undersköterska, menar Eva Lindh, äldrenämndens ordförande och socialdemokrat till Linköpings Tidning vid gårdagens pressträff.
- Vi vill alla veta att det finns en värdig äldreomsorg den dag som vi själva eller våra närmaste behöver det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om