146 sägs upp på Saab

Av de 350 verskstadsanställda som Saab varslade i juni förra året får 146 lämna företaget. Omkring 200 frivilliga individuella uppgörelser har slutits. Det stod klart efter att förhandlingarna mellan Saab och fackförbundet Metall nu avslutats.

Linköping2006-01-12 07:52

- Det har varit svårt och jobbigt ibland. Nöjd kan man aldrig vara, men vi är överens med företaget, säger Ragnar Ludvigsson, ordförande för Metall.
- I dag går det hem ett 40-tal personer, och sedan fortsätter det undan för undan.
Förhandlingarna har hållit på sedan den 8 juni
förra året, då Saab varslade 350 anställda på affärsenheterna Saab Aerosystems, Saab Aerostructures, Saab Aerotech och Saab Support i Linköping. Den enhet som berördes mest av uppsägningarna var Aerostructures.
Tidigare jobbade 1 400 personer på de fyra affärsenheterna, vilket innebär att varslet berör nästan en fjärdedel av de anställda.
- Det har varit komplext därför att det är så många personer inblandade och varslen sträcker sig fram till 2007. Det har gjort att det tagit lite längre tid, säger Susanne Dalskog, informationschef på Saab Aerostructures, och fortsätter:
- Det är alltid jobbigt när folk måste gå från företaget, men jag tycker att vi har kommit fram till en lösning som båda partnerna är överens om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om