15-årig flicka åtalad för misshandel av sin lärare

En 15-årig flicka på Berga skola fick nog av sin lärares överförmyndande. Vid en lektion bad läraren eleven att spotta ut sitt tuggummi genom att stoppa upp en papperskorg i ansiktet på flickan gång på gång, eftersom hon vägrade att spotta. Dispyten eskalerade tills det rann över för flickan och hon slog sin handflata i bröstet på läraren.

Linköping2007-02-19 11:07

Det var i slutet på augusti i fjol då en 15-årig flicka skulle på lektion. Morgonen hade inte börjat vidare bra för flickan, eftersom hon hade försovit sig och saker hade strulat för henne, vilket fått henne försenad.
Väl på lektionen skulle klassen ha möte med två av sina mentorer, en manlig och en kvinnlig lärare. Den kvinnliga läraren lade märke till att de tjejer som satt i bänkraden längst fram tuggade tuggummi, vilket är emot skolans regler. Hon tog därför papperskorgen och satte den framför flickornas ansikten i avsikt att få dem till att spotta ut sina tuggummin. De två första flickorna lydde läraren och spottade, medan den tredje eleven, den 15-åriga flickan, vägrade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om