15 miljoner sparas på lokaler

Det har talats om tickande bomber som hotar att brisera inom kort i ungdomsskolans värld. Den nya gymnasiereformen, vikande elevkullar och en ifrågasatt beredskap för att ta emot elever som saknar behörighet har dramatiserats i lokala media.

Linköping2012-01-04 07:42

Huruvida mister Björklunds reformarbete kommer att ge önskvärda reultat i kommunernas gymnasieskolor det står skrivet i stjärnorna. Men att "beredskapen är god" för en bantning av lokaler, nu när färre elever ska in på skolorna, det är tämligen odiskutabelt.

13 000 kvadratmeter bort
För skolfolk med erfarenhet är inte vikande elevkullar någonting nytt under solen.
Man har en rutin på att ställa om resurserna inom skolans område. Ibland kan det dock ske med viss dramatik. Skolor läggs ned och skolformer blandas till föräldrarnas förtret. Den kommande planeringsperioden sedd ur ett kommunalt budgetperspektiv inom Bildningsnämnden verkar vara under kontroll.
- Vi har framgångsrikt påbörjat ett avvecklingsprogram för lokaler som kommer att klara nämndens ambitioner, säger bildningschefen Tommy Johansson en ärrad veteran i Linköpings kommun.
- Vi har ett motto som säger "allt ska in inom fyra väggar".
Med det menar vi att ska använda våra fem gymnasieskolor men vi avvecklar externa lokaler som till exempel paviljonger och annat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om