16-åring slog läkare - åtalas för misshandel

16-årig yngling åtalas nu efter att misshandlat en läkare efter att denne velat ha den påverkade unge mannen, kvar på sjukhuset.

Linköping2016-03-04 13:29

Nu har han åtalats för att ha misshandlat läkaren.
Det var på kvällen den 15 augusti förra året som en polispatrull stötte på 16-åringen. Poliserna märkte att han var kraftigt påverkad av något och beslutade därför att han skulle omhändertas. Eftersom poliserna befarade att tonåringen tagit en överdos fördes han till Universitetssjukhuset. Denne, som till en början var trött och sov, blev inlagd på en avdelning för observation. När han vaknade blev han dock upprörd och krävde att genast få lämna sjukhuset. En sjuksköterska och en undersköterska har i förhör berättat att 16-åringen slog till sin far, som tagit sig till sjukhuset för att stötta sin son.

Situationen eskalerade därefter. Ynglingen tog sig ut i en korridor och en läkare försökte att lugna ner honom. Utan förvarning slog 16-åringen till läkaren i ansiktet. Slaget var hårt och läkaren backade undan. Tonåringen sade att han skulle slå läkaren igen om han inte blev utsläppt. Polis kom till platsen och tog sedan hand om den aggressiva unge mannen.16-åringen har nu åtalats för misshandel och ringa narkotikabrott eftersom han under den aktuella kvällen var påverkad av hasch.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om