16 miljoner till föräldrastöd

Linköpings kommun har under perioden 2010 till 2013 fått hela 15, 8 miljoner kronor av staten för ett föräldrastödsarbete.

Linköping2012-04-26 06:51

Pengarna har bland annat gått till att förbättra stödet till föräldrar med annat modersmål än svenska i kommunen. Familjecentralen i Ryd är en av de sju centraler som finns för närvarande och i Ryd har antalet utlandsfödda föräldrar fördubblats på två år.

Redovisning på gång
Det är Statens Folkhälsoinstitut (FHI) som står för bidraget till föräldrastödet och nu ska kommunen skicka in slutrapport till institutet.
Föräldrastödet riktar sig till alla föräldrar med barn i åldern 0-17 år. Pengarna har använts till både forskning och praktik. Forskningen har visat att stödet med fördel kan ges till föräldrarna i skolan, förskolan och på barnavårdscentralen.
- Vi är väldigt glada för att regeringen lägger resurser på föräldrastöd. Det är angeläget att nå alla föräldrar, säger omsorgsnämndens ordförande Linnéa Darell och fortsätter.
- Det här är också ett jättebra sätt att arbeta med integration bland annat genom att kommunen låtit utbilda modersmålspedagoger i att leda föräldrautbildning har föräldrar med annat modersmål än svenska kunnat nås lättare i det förebyggande föräldrastödet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om