18 månaders fängelse för knarkbrott

Polisen slog till mot lägenhet i Rimforsa.

En 64-årig Rimforsabo har i Linköpings tingsrätt dömts till fängelse i ett år och sex månader för narkotikabrott.  Foto: Lars-Göran Bexell

En 64-årig Rimforsabo har i Linköpings tingsrätt dömts till fängelse i ett år och sex månader för narkotikabrott. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Linköping2015-11-17 08:56


En 64-årig Rimforsabo har i Linköpings tingsrätt dömts till 18 månaders fängelse för narkotikabrott.

64-åringen greps den 10 september efter att polisen haft spaning på mannens bostad.

Den 9 september i år hade polis spaning utanför en bostad i Rimforsa och efter en stund kom två män, kända av polisen sedan tidigare, ut från den aktuella adressen och då slog polisen till mot lägenheten och gjorde husrannsakan.

Inne i lägenheten hittade polisen nära 40 gram amfetamin och nära tio gram hasch.

En del av narkotikan förvarades i en glasburk som hade den 64-årige lägenhetsinnehavarens dna. I ett källarförråd hittade polisen ytterligare 340 gram amfetamin.

Nu har 64-åringen, som suttit häktad sedan 10 september, i Linköpings tingsrätt dömts till fängelse i ett år och sex månader för narkotikabrott.

Tingsrätten skriver i domen att 64-åringen har erkänt brotten, förutom den narkotika polisen hittade i förrådet, då 64-åringen sagt att en annan person förvarat narkotika i förrådet utan hans vetskap.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om