182 miljoner i plusresultat

Vid gårdagens presskonferens informerade kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall och ekonomidirektören Peder Brandt att ekonomin var under kontroll och ungefär som man förutspått vid tidigare prognoser.

Linköping2013-10-09 04:06

Likviditeten är tillräckligt bra skatteunderlaget är som förväntat och intäkter från AFA försäkringarna respektive förändringar i aktieportföljen bidrar till ett förmodat gått årsresultat för 2013.
Tre saker lyftes dock fram som exempel på politiska utmaningar den närmsta tiden. De kraftiga investeringsplaner som kommen har med simhall, ridhall och ett stort antal detaljplaner som ska förverkligas är en utmaning. De andra utmaningarna är inom den sociala sektorn. Antalet hushåll som är beroende av långvarigt bistånd ökar kraftigt och kostnaderna för HVB-hem ökar också kraftigt.

So far so good
Linköpings kommuns ekonomi har dock utvecklats bättre än vad som förutspåddes i budgeten för 2013. Årets resultat ser ut att bli 182 miljoner kronor. Kommunen har ökad inflyttning, ökade skatteintäkter och arbetsmarknaden är den bästa i regionen. Det visar delårsrapporten för augusti 2013. Ökade skatteintäkter har bidragit med 41 miljoner kronor till resultatet och återbetalning av premier från AFA-försäkringarna med 80 miljoner kronor. Därtill kommer reavinster från försäljningar av aktier och tomter. Likviditeten har ökat till 506 miljoner kronor efter augusti månad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om