19 anbud till Bo2016

I morgon behandlar samhällsbyggnadsnämnden ingående frågan om marktilldelning i Vallastaden i projektet Bo2016. Eftersom det handlar om ett rent upphandlingsärende var och är anbuden sekretessbelagda fram tills att man processat fram ett avtal med de anbudsgivare som kommunen antar.

Tommy Hultin redogjorde för det överaskande stora intresset för marken upp i västra Valla.

Tommy Hultin redogjorde för det överaskande stora intresset för marken upp i västra Valla.

Foto:

Linköping2013-04-23 06:43


Media har spekulerat en del kring det förmodade ointresse som ryktet förtäljt kring det prestigeladdade Bomässeprojektet.
Det har under hösten skrivits att det lokala engagemanget varit för lågt och att byggherrarna inte velat satsa på Vallastaden.

Felaktigt antagande
Nu visar resultatet som presenterades i veckan att alla belackare haft fel.
Kommunen fick in 19 anbud på tillsammans mer än 600 lägenheter för att bygga bostäder i Linköpings nyaste bostadsområde, Vallastaden i västra Valla.
- Anbuden innebär att vi har ett tillräckligt stort underlag för att skapa Sveriges hittills vassaste bomässa 2016.
Intresset är ännu större än vi trodde, säger det högst ansvarigt kommunalråd Muharrem Demirok och fortsätter att vara förtegen om vissa delar av anbudsinnehållet.
- All marktilldelning, för alla projekt, är lagreglerad. Det innebär bland annat att det inte är offentligt vilka som lämnat in anbud och vem eller vilka som får uppdrag, förrän avtal har tecknats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om