2 109 lägenheter har påbörjats

750 bostäder under utbyggnad i Ljungsbro.

Grävskopor och byggkranar är en vanlig syn i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Grävskopor och byggkranar är en vanlig syn i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2015-12-07 09:39


En utredning från Länsstyrelsen Östergötland visar att bostadsmarknaden i länet inte kommer att vara i balans de närmaste 15 åren. Mellan 1 335 och 1 575 nya bostäder behövs ytterligare per år i Östergötlands behov för att nå balans till år 2030.

Bedömningen är gjord på den senaste befolkningsprognosen för länet men då är inte det senaste årets stora antal asylsökande medräknade.

Det senaste årets stora antal asylsökande har ännu inte hunnit påverka invandringstalen ännu och ingår därför inte heller i de befolkningsprognoser som ligger till grund för beräkningarna i rapporten. Nu när ny lagstiftning införs kommer även Linköping att få ta emot fler flyktingar och då är det bra att man håller en hög takt sedan länge i bostadsproduktionen. Antalet påbörjade lägenheter i Linköping har fyrdubblats jämfört med 2014. Hela 2109 lägenheter har påbörjats nu i år jämfört med förra årets påbörjades 583 lägenheter.

- I år tar vi ett första steg mot att på allvar bygga bort bostadsbristen och ser att vi har fått en bra start på mandatperioden. Så här många lägenheter har inte startats i Linköping på decennier. Just nu jobbar vi hårt för att den utvecklingen ska fortsätta så att fler som har det tufft på bostadsmarknaden får en bostad, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Elias Aguirre (S).

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om