2012 års Tryggvestipendiat

Årets Tryggvepris uppmärksammar både en ung eldsjäl, ett nystartat initiativ och ett jätteviktigt trygghetsarbete i ett bostadsområde som behöver olika former av stöd.

Ahmed Dia Jeber fick ta emot en keramikbjörn, ett diplom och ett presentkort av Tommy Ählström ordförande i Stångåstaden.

Ahmed Dia Jeber fick ta emot en keramikbjörn, ett diplom och ett presentkort av Tommy Ählström ordförande i Stångåstaden.

Foto:

Linköping2012-09-26 06:41


I år blev Ahmed Dia Jeber stipendiat tack vare sitt omfattande och ideella trygghetsarbete i stadsdelen Berga.
Ahmed Dia Jeber får priset för sina insatser att engagera människor i Berga och hur det kan leda till ett tryggare bostadsområde.

Stadshusceremoni
Ahmed Dia Jeber är en individ som genom sitt personliga engagemang motiverat andra att också vilja engagera sig för ett trivsammare bostadsområde. Hans och gruppens arbete har över tid utvecklats och man samarbetar med flera organisationer i området. Något som visar att alla kan göra något men tillsammans kan man göra mer, om alla vill.
- Jag är jätteglad att folk uppskattar mitt arbete med nattvandringar i Berga. Vi är ute på kvällarna och pratar med ungdomar för att lugna ner stämningen samt skapa kontakter, säger glad Ahmed Dia Jeber som lyfter fram sina föräldrar som förebilder.
- Vi bråkar inte med ungdomarna och vi griper inte folk utan vi försöker enbart skapa en tryggare miljö, berättar årets Tryggvestipendiat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om