21 polisområden blir 1

Nu ska polisens organisation göras och istället för 21 olika polismyndigheter så blir man en enda. Med anledning av detta så informerade Linköpingspolisen politikerna i Åtvidaberg, Kinda, Ydre och Linköping. Frågorna var många men svaren ganska få.

Joakim Jäderstig och Susanne Axelsson höll i informationen till politiker.

Joakim Jäderstig och Susanne Axelsson höll i informationen till politiker.

Foto:

Linköping2014-09-26 07:13


1965 fanns det 119 polisområden i Sverige, på 1990-talet var man nere i 21 och med start den förste januari 2015 ska man, tillsammans med, Statens kriminaltekniska laboratorium och Rikspolisstyrelsen bilda en enda sammanhållen myndighet.
Med anledning av detta så hölls det ett första informationsmöte hos polisen i Linköping för styrande politiker i Linköping, Ydre, Åtvidaberg och Kinda som tillsammans kommer utgöra ett lokalpolisområde i Östergötland.

Lokalfrågor senare
- Självklart är man främst på de lite mindre orterna lite oroliga för just sin polisstation, berättar Susanne Axelsson polisområdeschef i Linköping och fortsätter:
- Hur de olika lokalfrågorna kommer att sluta vet vi inte just nu men att stärka vår lokala närvaro över lag är självklart väldigt viktig att vi behåller vår närvaro i hela vårt område. Vi håller på och tittar på vilka olika samverkansformer som finns, fortsätter Axelsson samtidigt som hon säger att de olika orterna har olika brottslighet men arbetar även på olika sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om