23-åring döms för våldtäkt

Efter att ha våldtagit en kvinna under knivhot döms nu en 23 -årig Linköpingsbo till fängelse i tre år och att betala ett skadestånd på 115 000 till sitt offer.

Linköping2015-11-05 13:37

Det var den 3 augusti i år som Linköpingsbon följde med en ny bekantskap till Örebro. I en lägenhet träffade männen en kvinna som, efter att de blivit ensamma, den 23-årige mannen våldtog under knivhot. Kvinnan berättade under rättegången i Örebro tingsrätt att hon aldrig varit så rädd i hela sitt liv och att hon kände sig som om hon var i helvetet. Efter övergreppet lämnade 23-åringen lägenheten och kvinnan låste dörren och slog larm. 23-åringen återvände till Linköping men greps först den 17 augusti.

Förnekade brott
Under rättegången förnekade 23-åringen brott och hävdade att han helt saknar minnesbilder från den aktuella kvällen. Detta skulle enligt mannen bero på att han vid tillfället var påverkad av alkohol och narkotika. Tingsrätten ifrågasätter dock mannens uppgifter . Domstolen påpekade att det finns teknisk bevisning i form dna som visar att 23-åringen förgripit sig på kvinnan i hennes lägenhet. Nu döms han alltså till fängelse i tre år samt att betala kvinnan 115 000 kronor i skadestånd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om